Blog

Remote rad: novi način rada u budućnosti

Slika
decor

Pojavom pandemije popularnost je stekao tzv. remote način rada koji prema definiciji predstavlja rad na daljinu. Primjerice, zaposleni ste u nekoj organizaciji, no svoje svakodnevne obveze obavljate iz udobnosti svog doma, kafića ili hotelske sobe. Naravno, ovakav tip poslovanja, često nazivan i fleksibilnim modelom rada, postojao je i prije pandemije, no njegovu su prednost mnoge organizacije prepoznale tek onda kada su bile primorane. Iako još uvijek postoje krive pretpostavke, mi vam donosimo glavne prednosti remote načina rada.

Sami organizirate svoje vrijeme i mjesto rada

Jedan od glavnih benefita ovakvog načina rada je mogućnost odabira mjesta na kojem ćete raditi. To može biti vaš stan, park u kvartu ili pak terasa hotela na drugom kraju svijeta. Dakle, niste fizički vezani za određen grad i ured! Osim toga, remote način rada vam omogućava da sami organizirate svakodnevno vrijeme i svoje poslovne obveze odrađujete u periodu kada vam to najviše odgovara. Ovo je velika prednost za ljude koji imaju djecu ili druge poslove.

Bolji uvjeti za čvrst fokus

Rad u uredu često podrazumijeva velik broj ljudi, žamor i mnoštvo distrakcija. Upravo zato se mnogi radnici odlučuju za rad od kuće. Naravno, ta opcija ne znači da u vašem stanu vlada apsolutan mir, no zasigurno je lakše stvoriti radni kutak u kojem ćete neometano izvršavati vaše poslovne obveze.

Prednosti za poslodavca

Jedna od glavnih privilegija remote načina rada je širok izbor radnika jer poslodavac ima mogućnost zaposliti vrhunskog stručnjaka, bez obzira na to gdje se nalazi. Na taj način može izabrati najbolje za svoju organizaciju i kreirati tim koji će ostvariti njegove poslovne vizije. Druga prednost je financijska ušteda. Tvrtke koje rade isključivo remote nemaju fizički ured kojeg su trebali u potpunosti opremiti i uložiti dovoljno novca da se radnici osjećaju ugodno. Dakle, ne plaćaju najam, uređenje prostora, režije i ostale troškove koje sa sobom nosi jedan poslovni prostor. Naravno, poslodavac dio novca ipak mora uložiti u radnike kako bi im omogućio kvalitetnu opremu za rad od kuće, ali i viša mjesečna primanja.

Smjena generacija

Sve bržom digitalizacijom stvorio se veliki broj radnih pozicija za koje do prije nekoliko godina niste mogli ni čuti, a to su uglavnom poslovi koje predvode novije generacije. Upravo zbog toga su oni najčešći korisnici remote načina rada. Navikavanjem na takav način poslovanja su se odmaknuli od tradicionalnog uredskog posla i time dodatno potaknuli poslodavce da stvore što više prilika za fleksibilan rad. Osim toga, sve je veći broj mladih radnika koji žele živjeti kao digitalni nomadi te svakodnevno obavljati svoje poslovne obveze na mjestima koje odabiru sami.

Iako postoje poslovi koji jednostavno ne mogu pružiti mogućnost remote načina rada, sve je veći broj organizacija koji nude takvo rješenje. Osim za radnike, ovakav tip poslovanja nudi brojne benefite i poslodavcima. No naravno, nije sve za svakoga! Neki ljudi više preferiraju rad u uredu, okruženi kolegama koji ih motiviraju. Stoga iskoristite svaku priliku koja vam se ponudi, no nemojte se forsirati, već poslušajte sebe jer jedini znate što je najbolje za vaš poslovni uspjeh.