Case Studies

Uspješna ljetna sezona logističke tvrtke uz uslugu ustupanja radnika

Industrija:Logistika
Uspješna ljetna sezona logističke tvrtke uz uslugu ustupanja radnika
KLIjent

DEKRA-in dugogodišnji klijent je velika hrvatska kompanija koja se bavi distribucijom proizvoda. U ljetnim mjesecima imaju povećanje opsega posla na jadranskoj obali.

Problem

S obzirom na veliku raspršenost lokacija na jadranskoj obali, svake sezone imali su velikih izazova regrutirati oko 150 sezonskih radnika koji rade kao punjači polica u supermarketima te kao radnici u skladištu. Uz taj problem, imali su i izazov administrativno voditi sve sezonske radnike i sa svima potpisati ugovore o radu, voditi evidenciju zaposlenih, u kratkom roku prijaviti ih na potrebna osiguranja te sve ostale zakonske radnje vezane uz zapošljavanje.

DEKRA solution

DEKRA je ponudila i isporučila uslugu regrutacije, selekcije te ustupanja sezonskih radnika. Zahvaljujući brzoj reakciji stručnog internog tima i naših ureda u Puli, Rijeci, Zadru i Splitu, uspijevamo već 8 godina za redom regrutirati svih 150 sezonskih radnika na period od 4 mjeseca u ljetnoj sezoni. Svaki sezonski radnik zaposlen je u DEKRA-i kao agencijski radnik i ustupljen korisniku/klijentu na rad. Svake sezone izrađeno je i potpisano svih 150 ugovora o radu te je odrađena prijava svih sezonskih radnika na vrijeme i u zakonskom roku. Svaki mjesec odrađeni su obračuni i isplate plaća svim sezonskim radnicima. Tijekom trajanja zaposlenja naš stručni tim stoji na raspolaganju svim ustupljenim radnicima za pitanja vezana uz njihova radna prava i pomoć oko administrativnih pitanja.

Usluge koje smo koristili

Benefiti
 • 1.

  Fokus na bitno

  Klijent se mogao usredotočiti na svoj core business, a nama prepustiti brigu za sezonsko zapošljavanje i administraciju radnika.

 • 2.

  Regrutacija i selekcija je briga DEKRA-e

  Naš know-how, prisustvo lokalnih ureda po obali i interna baza kandidata odigrali su ključnu ulogu u kvalitetnoj regrutaciji sezonskih radnika u zadanim kratkim rokovima.

 • 3.

  Smanjenje interne administracije

  DEKRA je odradila administrativni dio posla, koji je bio u potpunosti usklađen sa zakonskim okvirima.

 • 4.

  Pojednostavljenje poslovnog procesa

  Klijent umjesto velikog administrativnog posla sa 150 sezonskih radnika mjesečno dobiva samo jednu fakturu.

DEKRA USLUGE

Slika