Case Studies

Organizacija hibridnog eventa za Fagron

Industrija:Farmacija
Organizacija hibridnog eventa za Fagron
KLIjent

Fagron Hrvatska d.o.o. u samo 7 godina razvio se od male tvrtke u globalnog lidera na tržištu magistralnih pripravaka. Fagronova uspješna strategija usmjerena je na optimizaciju i inovacije u personaliziranoj farmaceutskoj njezi, uz širenje terapijskih mogućnosti liječenja u svijetu i poboljšanja kvalitete života pacijenata.

Problem

Jedan od stručnih skupova koje je trebalo organizirati bio je Fagronov event „Napredni magistralni pripravci u dermatologiji“ u Zagrebu. Cilj eventa bio je podijeliti međusobna iskustva kolega te kroz praktični dio izrade različitih magistralnih pripravaka i prezentaciju uređaja za izradu magistralnih pripravaka približiti same proizvode i način njihove izrade liječnicima i ljekarnicima kao izravnom kontaktu s krajnjim korisnicima. Bilo je potrebno organizirati hibridan event s online i live sudionicima.

DEKRA solution

DEKRA je za klijenta organizirala event kojemu su prisustvovali mnogobrojni predavači iz cijelog svijeta iz područja farmacije. Kao jedan od ključnih predavača, prisustvovao je farmaceutski stručnjak iz Brazila. Budući da se predavanje odvijalo na engleskom jeziku, to je rezultiralo potrebom za simultanim prevođenjem s engleskog na hrvatski jezik za neke od sudionika. Prevođenje se odvijalo putem slušalica za sudionike kojima je to bilo potrebno.

Brojeći više od 100 sudionika uživo i preko 250 online, uz potrebu pridržavanja svih epidemioloških mjera te istovremenu prilagodbu tehničke podrške za live, ali i za online sudionike, organizacija eventa zahtijevala je visoku organiziranost, kreativnost i inovativnost. Velik dio organizacije usmjeren je na produkcijska i tehnička rješenja. između ostaloga, pokazala se potreba za Full HD LED ekranom, ambijentalnom rasvjetom, većim brojem kamera, audio rješenjima, video režijom, grafičkim paketom za streaming, ton majstorima, video tehničarima te već spomenutim simultanim prevođenjem.

Kako su online sudionici bili zakinuti za prisustvovanje radionici izrade magistralnih pripravaka uživo, učinili smo sve u našoj moći kako bismo im preko njihovih ekrana stvorili ugođaj kao da su u samoj dvorani. Kao izvrstan alat za to pokazalo se korištenje gimbal stabilizatora kamere. Iako se navedena tehnika inače pretežno koristi u filmografiji, rezultat je izazvao veliko oduševljenje jer je sadržaj bio približen online sudionicima. Na taj način oni su bili u mogućnosti u fokusu i izbliza vidjeti svaki detalj i pozorno pratiti svaki korak postupka. Kao zaključak eventa, sve live sudionike dočekala je zakuska s bogatom ponudom hrane i pića. Druženje je omogućilo upoznavanje kolega i razvoj novih odnosa te ponovno zbližavanje u „novom normalnom“.

Benefiti
 • 1.

  Organizacija hibridnog eventa

  Online i live sudionici imali su jednak pristup svom sadržaju eventa.

 • 2.

  Napredna tehnološka rješenja

  Brigu o tehničkim pitanjima klijent je mogao bez brige prepustiti nama te se usredotočiti na sam sadržaj stručnoga skupa.

 • 3.

  Međuljudska interakcija

  Sudionicima je omogućena interakcija i ponovno zbližavanje u sigurnom okruženju.

 • 4.

  Pozicioniranje brenda

  Klijent se predstavio svojim suradnicima kao lider u svom segmentu poslovanja.

DEKRA USLUGE

Slika