Case Studies

Uz DEKRA promocije Atlantic je uspješno informirao kupce o svom novom proizvodu

Industrija:Prehrambena
Uz DEKRA promocije Atlantic je uspješno informirao kupce o svom novom proizvodu
KLIjent

Atlantic Grupa d.o.o. jedna je od vodećih regionalnih kompanija u industriji hrane i pića s poznatim robnim markama Argeta, Barcaffe, Cedevita, Bakina tajna, Cockta, Donat i Smoki. Uz samu proizvodnju, imaju i vlastiti distribucijski sustav te zapošljavaju oko 5300 ljudi. Sjedište kompanije je u Zagrebu, a svoje podružnice imaju u 8 zemalja regije.

Problem

Atlantic je plasirao novu kategoriju proizvoda na tržište, novi Barcaffe Cappuccino, te je imao želju upoznati potrošače sa svojim novim asortimanom. Ideja Atlantica bila je povećati prodaju aktivacijom instore promocija uz koje bi se istovremeno odvijale i outdoor promocije.

DEKRA solution

U suradnji s Atlantic Grupom imali smo priliku sudjelovati i u ovom projektu za novi Barcaffe Cappuccino. Ideju Atlantica o istovremenim instore i outdoor promocijama DEKRA je na terenu i odradila. Projekt je bio vrlo izazovan s obzirom na to da je aktivacija provedena na području cijele Hrvatske za vrijeme pandemije. Provođenje instore promocija sadržavalo je i nagradne srećke nakon svakog kupljenog proizvoda po potrošaču. Kupci su imali priliku osvojiti razne nagrade poput pjenjače za mlijeko, kemijske olovke, šalice, shopping torbe i uzorke cappuccina. S druge strane, tijekom outdoor promocije potrošači su mogli upoznati naše promotorice koje su dijelile uzorke cappuccina prolaznicima kako bi im omogućili degustiranje cappuccina prije nego što se odluče za kupnju. 

Promocija je bila vrlo uspješna te je podijeljen velik broj promotivnih materijala, čime smo informirali kupce o novim proizvodima, a time i povećali prodaju novog Barcaffe Cappuccina. Motivirao nas je velik broj kupaca koji se vraćao za vrijeme aktivacije ili preporučio promociju svojim prijateljima i poznanicima te su nam kupci time pokazali svoju zainteresiranost za proizvod.

Benefiti
 • 1.

  Organizacija instore promocija

  190 promotorica, 1400 podijeljenih poklona uz kupnju Barcaffe Cappuccina.

 • 2.

  Organizacija outdoor promocija

  56 promotorica, 9900 podijeljenih uzoraka Barcaffe Cappuccina.

 • 3.

  Uspješan plasman proizvoda

  Atlantic je uspješno povećao prodaju novog Barcaffe Cappuccina.

 • 4.

  Preporuka prijatelju

  Promocija je potaknula kupce da promociju i proizvod preporuče svojim prijateljima.

Hvala DEKRA teamu na odličnoj suradnji! Vaše vještine, kvaliteta usluge i nevjerojatna brzina realizacije retail promocija su doprinijeli da naši brandovi na tržištu budu još uspješniji. Veselimo se novim projektima zajedno!

Majda Berislavić

Head of Programs and Promotion - Atlantic

DEKRA USLUGE

Slika