Case Studies

Pepco objektivno procjenjuje koja osoba zaslužuje promaknuće

Industrija:Maloprodaja
Pepco objektivno procjenjuje koja osoba zaslužuje promaknuće
KLIjent

Pepco je europski lanac trgovina koji nudi proizvode za kućanstvo po vrlo niskim cijenama, a svoj razvoj započeo je u Poljskoj prije više od 20 godina. U Hrvatsku su došli 2016. godine, a danas su prisutni u 15 europskih zemalja. Osobito se ističu po asortimanu dječje odjeće te kao vodeći dobavljač proizvoda za ukrašavanje. Da im poslovanje ide odlično, potvrđuje činjenica kako svake godine prosječno otvore oko 300 novih lokacija te trenutno broje 23 000 zaposlenika.

Problem

Ponekad je teško procijeniti potencijal svakog zaposlenika dok ga se ne dovede u razne realistične situacije u kojima bi se moglo proučiti ponašanje, vještine osobe, načini na koje rješava probleme i sl.
Upravo tomu služi assessment centar kao metoda koju organizacije koriste za identificiranje potencijala upravljanja i utvrđivanje prikladnosti kandidata za menadžerske pozicije ili za napredovanje.

Tvrtka Pepco, koja često omogućuje napredak svojim internim zaposlenicima, već duži niz godina daje nam povjerenje te prepušta procjenu potencijala voditelja trgovina i odabira osobe za napredovanje na poziciju područnog voditelja.

DEKRA solution

Assessment centar vode iskusni DEKRA konzultanti, a on se sastoji od cjelodnevnog seta različitih vježbi koje su dizajnirane kako bi simulirale raznolike aspekte poslovnog okruženja. Procjenjuju se poslovna znanja, organizacijske vještine, vještine motiviranja i razvoja suradnika, snalažljivost, otpornost na stres, vještina suradnje u timu i dr. 

Članovi rukovodećeg tima Pepca, nakon provedenog centra za procjenu potencijala, dobili su detaljno izvješće o profilima kandidata s prognozom uspješnosti za rad na poziciji područnog voditelja.

Kroz iskustva različitih HR profesionalaca pokazalo se da ovakva kombinacija višestrukih metoda procjene dovodi do točnijeg predviđanja o budućoj uspješnosti kandidata na poslu i odlična je za razvojne svrhe, tj. za utvrđivanje snaga i slabosti zaposlenika, što omogućuje davanje kvalitetne povratne informacije i pojedincu i organizaciji.

Usluge koje smo koristili

Benefiti
 • 1.

  Objektivna procjena kandidata

  Uz pomoć centra procjene dobiva se objektivna i precizna slika o potencijalima kandidata.

 • 2.

  Situacijske vježbe

  Vježbe se odnose na mjerenje ponašanja i vještina povezanih s poslom te mjere širi raspon vještina i znanja od samog razgovora.

 • 3.

  Prilika za učenje

  Svi sudionici assessment centra imaju priliku naučiti nešto novo.

 • 4.

  Neutralnost procjenjivača

  Kada procjenu provode vanjski suradnici, svi kandidati dobivaju „jednak tretman“.

Naši DEKRA konzultanti su za nas proveli centar za procjenu potencijala. Centar procjene sadržavao je razne vježbe koje su osmišljene kao simulacija različitih koncepata poslovnog okruženja, a ta procjena dovela nas je do točnijeg predviđanja daljnje uspješnosti kandidata na poslu. Želimo se zahvaliti DEKRA-i na lijepoj suradnji i odlično odrađenom poslu, a mi se nadamo da ćemo i u budućnosti imati prilike raditi zajedno.

Ana Ackermann

HR Manager - Pepco

DEKRA USLUGE

Slika