Case Studies

Svjetska IT kompanija povećala je regionalnu prodaju uz pomoć outsourcing usluge

Industrija:IT
Svjetska IT kompanija povećala je regionalnu prodaju uz pomoć outsourcing usluge
KLIjent

Internacionalna kompanija sa sjedištem u Švicarskoj koja se bavi proizvodnjom i prodajom računalne opreme. U Hrvatskoj nema registriranu pravnu osobu (tvrtku) te svu distribuciju i prodaju obavlja preko distributera.

Problem

Klijent nema svoju vlastitu tvrtku u Hrvatskoj te stoga ne može zaposliti svoje interne zaposlenike čiji bi zadatak bio prodaja i kontrola nad distributerom radi povećanja prodaje.

DEKRA solution

Kao rješenje ponudili smo svoje outsourcing usluge u pogledu regrutacije, selekcije, zapošljavanja i vođenja kompletnog tima zaposlenika s ciljem unapređenja prodaje klijenta u Hrvatskoj. Regrutirali smo 10 kvalitetnih kandidata koji su bili zaposleni kao prodajni predstavnici. Zaposlili smo ih izravno u DEKRA-i te obavili sve radno-pravne administrativne radnje. Za svakog zaposlenog radnika osigurali smo prijenosno računalo s operativnim sustavom i Office paketom, mobitel s uključenom mobilnom preplatom, izradili posjetnice te unajmili službena vozila s karticama za točenje goriva. Mjesečno obavljamo evidenciju zaposlenih, obračun i isplatu plaća, HR administraciju, obračun svih putnih naloga, administrativnih zabrana, refundacije i kontrole materijalnih troškova.

Usluge koje smo koristili

Benefiti
 • 1.

  Fleksibilnost

  Iako klijent nema svoju tvrtku koja vodi prodajni tim zaposlenih, može se osloniti na fleksibilnost koju pružaju DEKRA usluge outsourcinga.

 • 2.

  Kontrola troškova

  Klijent svaki mjesec dobije samo jedan račun za kompletnu uslugu i sve troškove svoga prodajnog tima.

 • 3.

  100% Compliance

  DEKRA je dio multinacionalne kompanije te samim time ulijeva povjerenje stranim partnerima koji žele investirati u Hrvatsku i ovdje zapošljavati radnike.

 • 4.

  DEKRA regionalna prisutnost

  Kako je DEKRA grupa prisutna u cijeloj regiji, a klijent ni u jednoj regionalnoj zemlji nema pravno društvo (tvrtku) u kojoj može zapošljavati prodajne predstavnike, usluga DEKRA outsourcinga počela se pružati u svih 8 zemalja.

DEKRA USLUGE

Slika